twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

pátek 10. května 2013

Dawn of the Planet of the Apes: Natáčení začalo, tady je nové logo

Matt Reeves právě začal podle scénáře trojice Scott Z. Burns, Amanda Silver, Rick Jaffa a Mark Bomback matáčet Dawn of the Planet of the Apes, v němž si zahrají Andy Serkis, Jason Clarke, Gary Oldman, Keri Russell, Toby Kebbell, Kodi Smit-McPhee, Enrique Murciano, Kirk Acevedo a Judy Greer. Děj se bude odehrávat o 10 let později a proti armádě opic postaví skupinu přeživších lidí.

X-Men: Days of Future Past: Professor X jako Serpico

 X-Men: Days of Future Past nás zavede do alternativního světa, kde po úspěšném atentátu na důležitého senátora jsou všichni mutanti postaveni mimo zákon a pronásledováni Sentinely - a Bryan Singer pro Professora X (James McAvoy) zvolil look, který sám pojmenoval Serpico. Mimochodem v prodeji je právě česká verze jiného slavného komiksu s X-meny - Dark Phoenix, takže pokud nemáte, rozhodně kupujte, protože je to výživné čtení připomínající kvalitou spíš román a X-men v něm dostávají pořádně zabrat.

Želvy Ninja: Fotky z natáčení a kdo bude hrát Shreddera?

Natáčení Teenage Mutant Ninja Turtles aneb Želv ninja pod vedením Jonathana Liebesmana (Světová invaze) je v plném proudu (viz foto želv v pre-CGI stádiu),  na place byl spatřen i William Fichtner a panuje podezření, že hraje Shreddera.

Megan Fox si zahraje novinářku April O´Neil
Leonardo a spol byli právě chyceni

Trailer: Gravitace / Gravity - Sandra Bullock a George Clooney ve stavu beztíže

Pro ni je to její první cesta do vesmíru (Jodie Foster), pro něho (George Clooney) naopak poslední let  a když je jejich raketoplán zasažen troskami satelitu, nezbývá jim než se spoléhat jeden na druhého a na poslední zbytky kyslíku, což Alfonsu Cuaronovi v Gravitaci bohatě stačí k tomu, aby rozehrál podle všeho strhující sci-fi drama.

středa 8. května 2013

Trailer: Kapitán Phillips - Tom Hanks vs piráti

Paul Greengrass a Tom Hanks spojili síly a natočili pod názvem Kapitán Phillips skutečný příběh kapitána Richarda Phillipse, jehož nákladní loď byla v roce 2009 po 200 letech první americkou lodí přepadenou piráty. Syrové do morku kostí, jak jsme u Greengrasse zvyklí. Česká premiéra 21.11. 2013

Recenze: Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic - krvavá jízda k Perníkové chaloupce



















Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic je akční krvavá jednohubka, která se s tím moc nemaže a od začátku do konce do toho přímočaře šlape, přičemž kombinuje nadhled a extrémní násilí. Logiku to místy nemá, některé pasáže se zjevně do sestřihu nedostaly, ale pokud je vaším oblíbeným filmem Od soumraku do úsvitu (případně o dost horší Van Helsing), budete se dobře bavit. Pokračování by bodlo. Koupit můžete zde.

Hodnocení: 8/10

Jurský park 4: Přípravy na natáčení zastaveny!

I když ještě nedávno režisér Colin Trevorrow tweetoval fotku z obhlídky lokací, členové štábu Jurský park 4 dnes prostřednictvím twitteru oznámili, že natáčení (resp. přípravy na ně) bylo pozastaveno - nikdo zatím neřekl proč, ani na jak dlouho.

Recenze: Mama - další španělský hororový skvost?


Španělská duchařina Mama z produkce Guillerma Del Tora dokáže v první polovině nastolit hororovou atmosféru a probudit očekávání (z holčiček chovajících se jako zvířata jde mráz po zádech), sem tam dokonce vyleká, takže zklamaní nebudete, logika ale postupně hapruje a hlavně - chybí oběti, které by si Mama připsala na konto a vzbudila skutečný respekt (viz hodně podobná Žena v černém). Nehollywoodský, výrazně emotivní závěr má blízko k japonským anime filmům, což nemusí každému vyhovovat. Sirotčinec byl lepší.

Hodnocení  7/10


Trailer: The World´s End - Konec světa nastane ve stejnojmenné hospodě

...pokud do ní dolezeme, protože tahle něcojakopivníštafeta ve složení Simon PeggNick Frost a pár dalších násosek (Martin Freeman) se pod vedením Edgara Wrighta postaví do cesty mimozemské invazi a jejich cesta do  hospody s názvem The World´s End se změní v hodně divokou pařbu.


Plakát najdete tady.

Trailer: The Butler - muž, který sloužil osmi prezidentům

Naprosto hvězdné obsazení sníku The Butler v čele s Forestem Whitakerem a Oprah Winfrey v režii Lee Danielse (oscarové Precious) a skutečný příběh Eugene Allena, který sloužil jako číšník osmi prezidentům a nabídl svým životním osudem příležitost mapovat americké dějiny - to vše v kombinaci s dobře střiženým trailerem podmáznutým správnou hudbou dává tušit, že tady podle všeho máme žhavého kandidáta na Oscara.

Trailer: Gravitace - George Clooney a Sandra Bullock v preview traileru

Je to jen pár záběrů, ale je to důkaz, že několikrát odložené a dlouho vyhlížené sci-fi Gravitace / Gravity režiséra Alfonsa Cuaróna se nakonec podařilo s Georgem Clooneym a Sandrou Bullock v hlavních rolích natočit a pokud neshoří všechny harddisky a jejich zálohy, dostane se nakonec i 3.10.2013 do našich kin.

úterý 7. května 2013

Trailer: Ender´s Game - Enderova hra začíná

Orson Scott Card je jeden z velikánů sci-fi a Enderova hra (Ender´s  Game) je jeden z jeho nejlepších románů, takže pokud patříte mezi fanoušky sci-fi, měli byste zbystřit - Enderova hra si to zaslouží, i když trailer působí poněkud televizně a něco mi říká, že za to opět může Gavin Hood (X-men Origins: Wolverine).

Doc Savage: Další projekt pro Shanea Blacka?


Shane Black má po úspěchu Irona Mana 3 všude dveře otevřené a tak uzavřel se SONY smlouvu, díky níž bude spoluscenáristou a režisérem dlouho připravovaného filmu Doc Savage - filmové verze oblíbených pulpových příběhů ze 30. a 40. let, jejichž hrdinou je dobrodruh Doc Savage.

Recenze: The Sweeney - Ray Winstone jako buldog


The Sweeney je vynikající drsná anglická akční krimi, ve které dostanete všechno po čem toužíte - drsnou a intenzivní akci (včetně skvělé přestřelky po městě okopírované z Nelítostného souboje), napětí, nečekané zvraty (umírá se na obou stranách) a v neposlední řadě zajímavé postavy, jimž vládne Ray Winstone coby inspektor Regan ,,když se zakousnu tak nepustím, ať mi dáte ran kolik chcete."

Hodnocení: 8/10 


R.I.P.: Zemřel Ray Harryhausen, průkopník filmových triků

Dodnes si vzpomínám, jak jsem  v brněnském kině Jadran viděl původní verzi Souboje titánů a jaký dojem na mě udělala hlavně díky úchvatným trikům Raye Harryhausena. A podobně na tom byly tisíce dalších filmových fanoušků a filmařů. Dnes král stop-motion animace zemřel. Čest jeho památce.





Plakát: R.I.P.D.-URNA: Útvar Rozhodně Neživých Agentů


Recenze: Iron Man 3 - film za 4 miliardy korun

Shane Black obdařil třetího Iron Mana svým charakteristickým rukopisem, takže vše se odehrává o Vánocích, nechybí smrtící hlášky (,,Táta šel na poštu a už je tam šest let), kvalitní záporáci (hlavní i vedlejší) a robustní akční scény odpovídají délce závěrečných titulků - je to zkrátka nejakčnější a nejvtipnější díl, jaký jsme dostali, ale také nejméně emotivní, nejdelší a vlastně i nejpřeplácanější.

Hodnocení: 7/10

Plakát: Pacific Rim - stáhněte si superbanner

Pacific Rim bude mít těžký úkol - dostát slibům, které skládá každým plakátem a trailerem těm 12 letým klukům v nás. A pokud se těšíte opravdu hodně, možná uvítáte možnost, stáhnout si superbanner a vytisknout si ho - ZDE

Ice Station Zebra remake: Režie se chopí Christopher McQuarrie

Původně scenárista a dnes i režisér Christopher McQuarrie možná bude a možná nebude režírovat M.I 5, ale je velká šance, že bude režírovat Jack Reacher 2 a rozhodně bude režírovat remake oldschoolového špionážního thrilleru Ice Station Zebra, jenž svého času režíroval John Sturges (Sedm statečných).



Mission: Impossible V: Tom Cruise podepsal!

694,7 milionu dolarů na celosvětových tržbách Mission: Impossible IV je dostatečně silný argument na to, aby Paramount a Skydance odklepli pátý díl - a Tom Cruise souhlasil se svojí účastí, což se právě stalo. Režírovat možná bude Christopher McQuarrie (Jack Reacher) - ale opravdu jen možná, nic ještě není jisté.

Plakát: Machři 2 za mlada

Adam Sandler, Kevin James, Chris Rock a David Spade se sešli při natáčení pokračování průměrné, ale úspěšné komedie Grown Ups/Machři a tady už máme k Machři 2 plakát, na kterém jsou kamarádi za mlada


Nový plakát pro Muž z oceli/Man of Steel

Man of Steel / Muž z oceli přiletí do českých kin 20, června 2013 - a takhle se možná bude hlásit o pozornost v kinech.




Bleskem: Týden 29. dubna - 5. května 2013




  • Michael Caine se přidá k trojici Matthew McConaughey, Anne Hathaway a Jessica Chastain v nové sci-fi Christophera Nolana Interstellar
  • Marvel už opět vlastní práva na Ghost Ridera a Bladea.
  • Iron Man 3 už po světě utržil $307.7 a to ještě neměl premiéru v USA a u nás.
  • Kelsey Grammer si zahraje lidského záporáka v Transformers 4
  • Michael Mann chystá historický film o jedné z nejslavnějších středověkých bitev - Agincourt.
  • Bradley Cooper vycouval z projektu Jane Got a Gun.
  • Daniel Radcliffe se objeví jako novinář ve spárech yakuzy v Tokyo Vice podle Jake Adelsteina.
  • Logan Lerman by se měl přidat k Bradu Pittovi a Shia LeBeofovi v The Fury
  • pondělí 6. května 2013

    Golden Trailer Awards: Nejlepší trailery a plakáty roku 2013


    I trailery a plakáty mají svoje ceny - Golden trailer. Kompletní seznam vítězů ve všech možných kategoriích najdete ZDE, následuje seznam těch, co by vás mohly zajímat (vynechané festivalové, celosvětové, televizní spoty atd).


    Léto 2013 Blockbuster Trailer
    Vítěz: Iron Man 3 “Not Afraid”, Walt Disney Studios Motion Pictures, Trailer Park
    Rychle a zběsile 6 “Trailer”, Universal, AV Squad
    Muž z oceli/ Man of Steel, Warner Bros., Jennifer Horvath
    Pacific Rim “Apocalypse”, Warner Bros. Pictures & Legendary Pictures, Trailer Park
    World War Z “Day”, Paramount Pictures, Buddha Jones

    Celý článek

    Plakáty: Wolverine vs Silver Samurai

    James Mangold zveřejnil na twitteru nový plakát Silver Samuraie z Wolverine a nutno uznat, že společně s předcházejícím plakátem Wolverina tvoří stylové kombo.

     

    Plakát: Muž z oceli připomíná na plakátech Superman Returns

     Co se týče plakátů, vypadá to na jedno velké zoufalství marketingového oddělení. Zřejmě dal někdo výpověď a zaskakuje talentovaná sekretářka.



    Iron Man 3 like a boss: Za čtvrteční půlnoční představení 15,6 milionu dolarů AKTUALIZOVÁNO

    Pro srovnání - Avengers nasbírali za stejné období 18,7 milionu, The Hunger Games 19,7 a Temný rytíř povstal 30,6 mil. Tak jako tak - úspěch.

    AKTUALIZACE: Celková suma za víkend v severoamerických kinech:
    175,3 milionů. Druhá nejúspěšnější premiéra všech dob.

    Celková suma za celý svět včetně US tržeb: 680 milionů. Bingo!

    Plakát: The World´s End - Edgar Wright a Simon Pegg zničí svět

    Až doteď to vypadalo, že konec světa (až jednou přijde za zvuků skladeb Lucky Vondráčkové a Michala Davida) bude strašně smutný a nezachrání ho ani Tom Cruise a jeho scientologové, Edgar Wright nám ale nabídne v The World´s End svoji vizi a není pochyb o tom, že to bude o dost veselejší vyhlídka (plná černého humoru). Tady je plakát.


    Video: The Iron Man Trilogy Remix

    Ttttady je  je je ssssestřih jo jo Iron Mmmana Mana jaký jste ješ ješ ješ tě tě tě nevi nevi neviděli li li li.

    Kaze Tachinu: Miyazaki Hayao a jeho nový film na plakátech

    Zatím jen na plakátech, ale už brzy se dočkáme nového traileru.


    Video: Rychle a zběsile 6 - Joe Taslim z The Raid mlátí hvězdy filmu a dalších 8 klipů

    Hlavní hrdinové v Rychle a zběsile 6 to nebudou mít tak snadné, jak by se mohlo zdát - čeká je totiž velmi silný tým protivníků, mezi nimiž je i Joe Taslim z akční pecky The Raid. A ten do toho bušit umí, chlapec.

     

    Blogger news

    Blogroll

    About